Tiden løber aldrig fra modellervoks til børn

Alle forældre vil deres børn det bedste, det er der absolut ingen tvivl om. Den store teknologiske udvikling der sker i disse år, sætter i høj grad præg på barndommen, der på ingen måder ligner den, som forældrene selv havde i sin tid. Børn skal selvfølgelig ikke hægtes af udviklingen eller holdes tilbage og der er da også mange fine og stimulerende ting, som selv de allermindste kan lave med en computer eller andre skærme.

Det er bare vigtigt at huske, at de gammeldags lege, som dem mor og far selv legede med stor fornøjelse da de voksede op, stadig rummer store pædagogiske og underholdningsmæssige værdier, som ikke må gå tabt. Det handler ikke om enten eller, men mest af alt om, at tage alt det bedste fra alle tider, hvis man gerne vil udvikle sine børn og gøre dem til kompetente og kreative voksne en skønne dag. Hvem husker ikke selv glæden ved at lege med modellervoks? Denne aktivitet er tiden bestemt ikke løbet fra, selvom mange voksne nok vil tro det. Moderne børn elsker faktisk også at lege med modellervoks og kan få mange timer til at gå med at forme og fordybe sig, hvis de får muligheden.Økologisk modellervoks til børn https://ailefo.dk/  er det mest fornuftige at vælge, fordi det er allergitestet og produktet er helt fri for parfume og gift. Skulle der blive puttet en klump i munden i et ubevogtet øjeblik, så sker der ikke noget ved det, andet end at barnet får en grim smag i munden.

Gør de små kreative med modellervoks til børn

Play Dough
Play Dough

En ekspert har for nylig udtalt, at børns konstante leg ved skærme, svarer til at ernære udelukkende dem med pommes frites og andet junk food, så lidt intellektuel næring er der at hente. Det er en barsk udmelding, der nok giver de fleste forældre både lidt dårlig samvittighed og stof til eftertanke. For i de fleste familier bliver der brugt meget tid bag skærmene og det er en dejlig nem måde at beskæftige børnene på i timevis, men måske er den slet ikke helt så sund, som vi kunne ønske os. De sande konsekvenser af for meget tid ved computerne, kommer vi først til at se om nogle år, men der kan ikke herske tvivl om, at hvis man vil sine børn det bedste, så sørger man for at give dem gode alternativer til de mange spil og film og laver rammer med et indhold, der opfordrer til god gammeldags leg og dermed en sund udvikling af hjerne og motorik. Modelervoks til børn kan kun anbefales, for det er den type legetøj, som virkelig kan sætte gang i ungernes tankevirksomhed og kreative sans. Modellervoks giver en naturlig trang til at skabe noget og bruge sine hænder til at forme og fortælle. Selv helt små børn kan have stor glæde af at sidde med modelervoks. Lad børnene bruge det alene eller kombiner med andet legetøj, små forme og redskaber.

Vær opmærksom på giftstoffer i modellervoks til børn

Sund leg er desværre ikke kun lig med at slukke for strømmen og skærmene. Vær meget opmærksom på kun at indkøbe legetøj uden giftstoffer til de små. Modellervoks skal der i sagens natur røres meget ved og for de helt små, kan det også være fristende at smage lidt på det velduftende og bløde materiale. Det er helt igennem et produkt, man som forældre kan være 100 % tryg ved at give sit barn. Denne type modellervoks er desuden ekstra blød og derfor super nem for børnene at forme med deres fingre og kan bruges igen og igen uden at tørre ud og blive hård.