Har du husket at vedligeholde dine tagrender?

I modstrid til hvad mange tror, kræver tagrender faktisk en del vedligeholdelse – og også gerne hyppigt – for at kunne varetage deres funktion optimalt. Tagrenders funktion er at lede regnvand og andre nedbørstyper væk, og vedligeholdes de ikke i tilstrækkelig grad, kan det gå ud over netop denne helt centrale funktion. Derfor er det vigtigt fra tid til anden at tilse dine tagrender eller at få en professionel til at tilse dem.

Få dine tagrender støvsuget

 

Alle tagrender samler over tid en masse skidt sammen, som falder ned fra træer, fra taget mv. Det vil ofte være i form af løv, mosrester, blade, småkviste og så videre. Dette er helt uundgåeligt, men det går desværre også over tid ud over tagrendens primære funktion – nemlig at lede regnvand.

Når tagrenden fyldes med skidt i form af eksempelvis blade, mos og andet, kan vandet ikke løbe igennem den, og det vil efter en rum tid i stedet begynde at løbe over kanten. Når dette sker, mister tagrenden naturligvis fuldkommen sin funktion, som jo netop er at opsamle regnvand og andre former for nedbør og lede det væk.

Har du ikke sørget for at holde øje med din tagrende, er den er godt på vej til at nå dette stadie. Er det længe siden, din tagrende er blevet renset, er der derfor også god chance for, at det er ved at være tid. Det er nemlig vigtigt med jævne mellemrum at få fjernet snavs fra tagrenden, da der ellers kan opstå en ”masse” af snavs, der kan være endnu sværere for vandet at trænge igennem.

Du kan selvfølgelig godt give dig i kast med selv at rense din tagrende, men vil du gerne sikre dig, at arbejdet bliver gjort ordentligt, er det anbefalelsesværdigt at få din tagrende støvsuget af et professionelt firma.

Hvad vil det sige at få sine tagrender støvsuget?

Støvsugning af tagrender er en af de mest effektive måder at holde tagrender rene på. Som man måske kan forestille sig, foregår en støvsugning af en tagrende på nogenlunde samme måde, som støvsugning foregår i det hele taget. Når man støvsuger en tagrende, suger man alt det snavs i form af mosrester, små kviste, løv og lignende ud af tagrenderne og efterlader dem pæne og rene, så nedbør igen kan passere igennem dem.

Der er ikke tale om nogen omfattende eller tidskrævende procedure, men derimod en procedure som kræver professionelle redskaber. Vil du gerne sikre dig et godt resultat, er det derfor en god idé at hyre et professionelt firma til med jævne mellemrum at støvsuge dine tagrender. Kaster du dig ud i selv at rense dine tagrender, kan det ikke alene være enormt tidskrævende, men det er også svært at få et godt resultat.

Få renset tagrender hos Thygesens Tagrenderens

 

Søger du et professionelt firma, der kan rense dine tagrender, går du ikke galt i byen med Thygesens Tagrenderens. Med mange år i branchen har virksomheden det ideelle tag på rens af tagrender og efterlader et godt resultat hver eneste gang. Besøg virksomheden på https://www.tagrenderensnu.dk/ og læs nærmere om, præcis hvad Thygesens Tagrenderens kan tilbyde dig.

Også hvis du har tagrender, der er svært tilgængelige – eksempelvis fordi de er placeret højt oppe på en bygning – kan virksomheden hjælpe. Thygesens Tagrenderens kan rense tagrender i en højde helt op til 19 meter. Det skyldes, at virksomheden bruger en særlig teknik, hvor tagrenden støvsuges ved hjælp af en såkaldt teleskopstøvsuger, som gør det muligt at rense selv højt placerede tagrender fra jorden. Teknikken er sikker og effektiv og efterlader et godt resultat, der lader tagrenderne opfylde deres formål ved at gøre det muligt for nedbør igen at passere gennem tagrenden.